Effecten van

Yoga

FOCUS OP DE ADEM

Adembegeleiding

De adem en het denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door onze manier van leven zijn we in de loop van jaren veelal beperkter gaan ademen. Bewust of onbewust merk je de invloed daarvan op hoe je je voelt en hoe een verkeerde manier van ademen je gezondheid kan beïnvloeden.
"Zoals je denkt zo adem je, en zoals je ademt zo denk je."
Middels adembegeleiding begeleid ik je met de adem. Mijn handen plaats ik op verschillende (adem)gebieden van je lichaam, rug – flanken – buik, om de adem te begeleiden. Dit maakt je meer bewust van het ademproces, je voelt de adem zoals het is. Door te ademen ontstaat er ruimte om te ontspannen en de adem vrij te laten. Het is een zachte manier waarbij het leren ontspannen voorop staat. Je krijgt ook aanwijzingen zodat je dit thuis zelf kunt gaan toepassen.

 

Een rustige adem brengt stabiliteit, zowel in het lichaam als in het denken. Adembegeleiding is het helpen herstellen van de natuurlijke en ontspannen adembeweging die door het gehele lichaam voelbaar is

TYPE YOGA

Zwangerschapsyoga

Jouw zwangerschap is een hele bijzondere periode, je lichaam verandert en maakt ruimte voor je kindje. Maar ook je bewustzijn verandert tijdens dit prachtige proces, je wordt (weer) moeder!
Zwangerschapsyoga is Hatha Yoga, speciaal gericht op zwangerschap. In de Yoga gaan we uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbindende factor is. Met de adem kom je in contact met je lichaam en eventuele spanningen in je lichaam. Wanneer je je adem goed leert kennen, kun je deze gebruiken om naar de spanning toe te ademen en deze vervolgens los te laten. Dit is behulpzaam bij zwangerschapsklachten en bij het opvangen van weeën.  De houdingen maken niet alleen de spieren soepel en sterk om zo de zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen, maar ook kom je meer in contact met het vertrouwen in je lichaam en met je innerlijke oerkracht.